пʼятницю, 14 лютого 2020 р.

Нова професія: troubleshooter. Хто це і навіщо він потрібен?




Існує багато сценаріїв виходу з проблемної або вже навіть кризової ситуації. Всі вони або прості або складні, але головне, щоб вони були правильними або неправильними, тому що в бізнесі невирішена проблема сьогодні це ймовірне банкрутство вже завтра.

Людина, що вирішує проблеми бізнесу зветься трабл шутер від англійського troubleshooter, тобто буквально, «той, що відстрілює проблеми». Спробуємо познайомитися з цією професією.

Troubleshooting — іншими словами: усунення неполадок, робота над помилкою/траблом - форма вирішення проблем, яка часто-гучто застосовується у ремонті непрацюючих пристроїв або процесів, але й має відношення до бізнесу.

Рішення, які пропонують траблшутери дуже прості, максимально ефективні і абсолютно безпомилкові. Такі рішення коштують надзвичайних грошей, тому скористатися послугами цих фахівців може собі дозволити не кожна велика компанія, не кажучи вже про приватних осіб. Важливо, що troubleshooter може працювати з компанією будь-якого профілю в будь-якій країні.

Професія ця вельми рідкісна, тож мало, хто може однозначно схарактеризувати її представників. Але абсолютно впевнено можна сказати, що це люди з неординарним мисленням, які мають умінням дивитися на речі зовсім під іншим кутом, ніж всі інші. Траблшутінг - це вищий ступінь консалтингу та кризового менеджменту.

Дійсно рейтингових траблшутеров знайти дуже складно, їх імен не знайти ні в довідниках, ні в інтернеті. Як правило, їх приховують від конкурентів і знаходять за рекомендацією.

Траблшутери не роздають цінних рекомендацій щодо усунення проблем, не випускають книжок, не дають інтерв'ю. Їм це не вигідно.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)