середу, 15 травня 2019 р.

10 подарунків для мозку, які він потребує кожного дня

Плани, терміни, клієнти, нові завдання ... Вся ця метушня в повсякденному житті звалюється на наш мозок. І щоб витримати божевільний темп, потрібно вчасно про нього подбати. Як це зробити? Використовувати хоча б один з 10 способів нагородження нашого мозку за важку працю.





1. Подрімати в середині дня.

Всі ми чули про користь післяобіднього сну. І в цьому є сенс. Такого роду перезавантаження не тільки відновлює фізичні сили, а й активізує діяльність мозку, покращує пам'ять і підвищує настрій. Всього лише 10-15 хвилин сну здатні назавжди змінити ваші робочі та побутові будні.

2. Дозволити собі трохи творчості перед сном.

Видався важкий день? Помалюйте що-небудь перед тим, як лягати спати. Це допоможе не тільки розвантажити мозок після робочого дня і розслабитися, але і активізує його творчу діяльність.

3. Сказати «ні» багатозадачності.

Якщо ви хочете максимальної продуктивності, навантажуйте свій мозок лише одним завданням в один час. Тільки в такому режимі він здатний працювати найбільш ефективно. Як цього досягти в сучасному темпі? Відповідь проста: складайте робочий план і робіть завдання послідовно. В результаті ви встигнете набагато більше, а втомитеся менше.

4. Жити активно.

Кардіовправи - ось що потрібно для вашого мозку! Біг, ходьба, плавання допомагають не тільки підтягнути тіло, а й «підкачати» мозок, поліпшивши розумову діяльність. Всього лише 15-30 хвилин занять щодня (підійдуть навіть піші прогулянки) послужать справжнім еліксиром для втомленого мозку.

5. Не відмовлятися від ручки і паперу.

Завдяки комп'ютерам, планшетам, смартфонам та інших гаджетам більшість з нас все рідше і рідше бере в руки олівець і папір. А дарма! Дослідження доводять, що використання паперового блокнота і ручки активізує роботу мозку, поліпшуючи ефективність його діяльності.

6. Пам'ятати про вітаміни

Щодня навантажуючи мозок новими завданнями, не варто забувати про поповнення запасів поживних речовин, в першу чергу вітамінів. Скорегуйте свій раціон і забезпечте регулярне надходження в організм вітамінів групи В, вітаміну С, D, E, P. Вони прискорять добову активність мозку, поліпшать короткострокову і довгострокову пам'ять і підвищать кмітливість.

7. Вивчити іншу мову.

Один з кращих способів винагородити мозок за працю. Вивчення нової мови - відмінна зарядка для мозку, яка відкриває його приховані ресурси і можливості. Для цього не потрібно далеко ходити, можна взяти на озброєння безкоштовні матеріали однієї з 37 іноземних мов.

8. Грати в слова.

Крім того, що це заняття принесе вам задоволення і підніме настрій, гра в слова дуже корисна для роботи мозку. Дослідження показують, що словесні ігри, наприклад «Ерудит», підвищують IQ і потужність роботи мозку.

9. Медитація.

Медитація - одна з кращих форматів відпочинку, як фізичного, так і розумового. Вона заспокоює, знімає напругу і, згідно з дослідженнями, добре впливає на всі відділи мозку. Щоденні медитації помітно поліпшать стан тіла і духу.

10. Бути оптимістом.

Позитивне мислення необхідно вашому мозку для повного щастя і ефективної розумової роботи. Оптимістичний настрій сприяє новим відкриттям, ідеям і можливостям, допомагає вдосконалюватися і відмінно мотивує розвиватися далі.

Можливо, більшість порад здаються вам надто простими, але задумайтесь на хвилину, що з цього переліку робите саме ви?

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)