вівторок, 4 квітня 2017 р.

Недитячий стартап. Свіжий погляд на бізнес-майбутнє


Студенти Бізнес-школи для дітей та підлітків MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у місті Чернівцях презентували свої перші проекти.

Перший на Буковині Форум соціально-відповідального бізнесу – справжня знахідка, неоціненне відкриття для сучасного економічного світу України. Юні підприємці, вихованці філіалу Міжнародної освітньої мережі Бізнес-шкіл для дітей та підлітків MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у місті Чернівцях впродовж року вивчали різноманітні поняття та грані підприємництва, основи проектного менеджменту, напрям дивергентного та винахідницького мислення. Сьогодні ж вони дивують своїми інноваційними, перспективними та соціальними бізнес-ініціативами.



«Один із постулатів нашої бізнес-школи – те, що ми не обмежуємо дітей в ідеях. Вони самостійно розробляють, вдосконалюють свої проекти. Ми ж, викладачі та наставники, лише скеровуємо, допомагаємо на різних етапах», - Олег Катеринюк, виконавчий директор Бізнес-школи MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у місті Чернівцях.


«Наші вихованці відстоюють свої позиції і докладають максимум зусиль для їхньої реалізації. втілюючи свої бажання в реальність і перетворюючи їх на товар чи послугу. Кожен проект – це доказ ефективності нашої роботи» - Богдан Лукань, генеральний директор Бізнес-школи MiniBoss Чернівці, голова журі Форуму соціально-відповідального бізнесу.

Учасники 6 команд на Форумі схвильовано презентували свої перші проекти, намагаючись довести не лише оригінальність та новизну продукту, а і його конкурентоспроможність на ринку.


«Кавунчики» – наймолодші юні бізнесмени (вік – 5-8 років), познайомили журі з розробленою власноруч іграшкою. «Mini Cat» – симпатична дитяча забавка з кількома потаємними кишеньками, де малеча може ховати від чужого ока свої «скарби».


Маленькі учасники, з відкритим ротом слухали журі і, як губки, вбирали кожну пораду експертів щодо ринку збуту та підвищення привабливості іграшки. В процесі, «Кавунчики» активно генерували й нові ідеї. Приміром, вирішили випускати таку «кицьку» з логотипом «Чернівці», створивши, так би мовити, брендовий сувенір. Він незабаром з’явиться на поличках буковинських крамничок. Адже, члени журі форуму, а це – бізнес-еліта, успішні, впливові підприємці західного регіону, не лише надали фінансові гранти на реалізацію проектів, а готові далі співпрацювати з юними бізнесменами.

Так, Костянтин Асмаловський, пообіцяв разом з командою «Children of the future» втілити соціальний проект My special book. Це – випуск спеціального блокноту, який об’єднуватиме дітей, зокрема з обмеженими фізичними можливостями. Відрадно, та перш, ніж розробити макет такого блокноту, члени команди «Children of the future» завітали у центр реабілітації «Особлива дитина». Кажуть, що з 300 екземплярів першої партії 100 подарують малечі з обмеженими можливостями. Така ініціатива юних бізнесменів розчулила журі. Адже, майбутнє – за людьми, які не просто шукають фінансової вигоди, а за тими, які вміють співпереживати, які леліють бажання дбати про інших. Саме таку нову генерацію і виховує MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у місті Чернівцях.

«Це такий направду досить чудовий проект, який заслуговує поваги. Не підтримати їх було б нечесно. Я готовий разом з цією командою втілити ідею, і навіть розширити її межі, не акцентуючи увагу на конкретно якійсь ваді здоров’я, можливо створимо сторінки зі шрифтом Брайля. Будемо працювати спільно з «Дітьми майбутнього…».- Костянтин Асмаловський, успішний підприємець.

Форум стартапів – це не просто пошук інноваційних проектів серед молоді, це – налагодження діалогу між юним поколінням та вже досвідченими бізнесменами, які не просто хвалитимуть чи критикуватимуть, а й підкажуть, як вберегтися від можливих фінансових ризиків, як шукати ринки збуту, як досягти максимального успіху.

Всього на виграні корпоративні гранти (загальна сума – 32 тис. 900 грн. та 600 доларів) 6 команд реалізуватимуть надзвичайно цікаві проекти. Зокрема, лейтмотивом стартапу «Food for every day» є випуск здорового харчування на щодень. «Легендарні лідери» розробили універсальну сорочку-трансформер для всієї родини.

Дует Sweet Night виготовлятиме Tea Monster – незвичайні пакетики чаю у вигляді іграшки. А любителі солодощів, незабаром, знайдуть у магазинах коробки «Bon bon box». Цікаво, та не лише шоколадом незвичайної форми та смаку команда «Dilisa» дивуватиме покупців. Адже у комплекті – бонус – вигадана ініціативними юнаками та дівчатами інтелектуальна гра. До речі, вдосконаливши свої проекти, вихованці MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у Чернівцях, вже у травні презентуватимуть їх на Всеукраїнському Чемпіонаті стартапів серед молоді.

Така строката палітра проектів, презентація цих перспективних бізнес-планів – не залишає місця сумнівам щодо ефективності освіти MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у Чернівцях. Адже її студенти – не лише генератори ідей, а справжні лідери, які вже сьогодні вміють працювати в команді. І в таких дітях – майбутнє. Це в унісон зазначили всі експерти першого «Форуму соціально-відповідального бізнесу» у Чернівцях.

«Це є краща бізнес школа з розвитку підприємницьких навиків у дітей. Ці – діти сьогодні показали кращий результат, кращі ідеї, ніж наша верхівка. Я впевнений, що вони ще здивують нас. Чесно кажучи, це – потенційні мільйонери. Я і своїх дітей щотижня везу з Калуша у Чернівці на заняття. І бачу результат». - Микола Полицький, засновник керуючої компанії «Сако».

Більше фото з Форуму стартапів











MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)