понеділок, 10 квітня 2017 р.

У чернівцях юні бізнесмени змагалися за грант у 49 тисяч гривень



Перший в історії міста Форум соціально-відповідального бізнесу продемонстрував потужний підприємницький потенціал чернівецьких дітей.

Учні бізнес-школи «MiniBoss» у Чернівцях представили власні проекти, які планують реалізувати за грантові кошти. Серед ідей: оригінальна коробка цукерок з настільною грою, іграшка з таємною кишенею, комплекси персонального харчування, блокнот для дітей з особливими потребами, чай-іграшка та універсальна сорочка.

Кожна група дітей, за певний проміжок часу, повинна була згенерувати ідею і знайти шлях її реалізації. Окрім цього, підготувати план розвитку, аби переконати журі виділити потрібну суму коштів.

Так, команда «Dilisa» вирішила піти шляхом Петра Порошенка й створити кондитерський бізнес, а почали вони з оригінальної подарункової коробки цукерок.

«Цукерки будуть з бельгійського шоколаду, близько десяти штук. Разом з ними бонус – цікава настільна гра. І все це - у красивій залізній коробці, яку ви ніколи не викинете на смітник», - розповіла член команди, Даша Царьова.


Аби створити 100 коробок таких ласощів, за попередніми підрахунками, юним бізнесменам потрібна 31 тисяча гривень. Діти уже знайшли підприємство, яке готове виготовити ласощі на замовлення.

Втім, учасники форуму стартапів демонстрували не тільки виключно комерційні проекти. Зокрема, команда «Children of the future» представила соціальний проект «My special book». Це блокнот для дітей з особливими потребами - сторінки якого будуть різними на дотик та запах.

«Ми повинні звернути увагу на особливих дітей у нашому суспільстві, їм потрібні речі, які їх зацікавлять. У нас вже є розробки і макети, знайшли фабрику, яка допоможе нам виготовити такий блокнот», - ділиться враженнями Софія Ковтун.


Команда «Легендарні лідери» представила макети сорочки з портативними рукавами - їх можна буде знімати у спекотну погоду. А «Кавунчики», котрим 5-8 років, показали унікальну іграшку – кота з секретною кишенею.

Загалом, представили проекти шістьох команд, серед них: «Кавунчики», «Легендарні лідери», «Food for every day», «Sweet Night», «Children of the future» та «Dilisa».

Всі проекти презентували гостям Форуму та членам журі, котре не лише оцінювало учасників, але й давало корисні поради. Серед суддів - Микола Полицький (засновник керуючої компанії «Сако»), Денис Фесюк (власник, головний лікар ПП Хеппі Смайл), Роман Осколов – (директор АйТі компанії «Лід Лайн АйТі») та інші успішні бізнесмени та представники органів державної влади. Кожен з них має досвід, набутий роками й наполегливою працею. Тому, зі знанням справи, вони підказували учасникам конкурсу шляхи, як полегшити, або покращити реалізацію проектів.

За словами ініціаторів Форуму стартапів, захід покликаний показати ініціативній молоді, що їх готові не тільки вислухати і щось підказати, а й підтримати фінансово.



За результатом конкурсу усі команди-учасники отримали гранти на реалізацію власних ідей. Загальний призовий фонд, який розділили між собою молоді бізнесмени – 49 тисяч гривень.
Вже за 2 місяці, у Одесі, чернівчани змагатимуться з креативними дітьми з усієї України за серйозніші призи.

За півроку своєї діяльності у Чернівцях, Бізнес-школа «MiniBoss» підготувала декілька десятків учнів, котрі невдовзі представлятимуть місто на Всеукраїнському, а згодом і на Світовому рівні. На відміну від звичайних шкіл, «MiniBoss» готує майбутніх успішних підприємців та лідерів.

Навчають дітей не теоретики, а люди, котрі досягли реального успіху у різноманітних галузях. Уроки в такій бізнес-школі базуються на актуальній інформації і практичних завданнях, що будуть корисними у житті. Майбутня еліта гуртується і створює команду, котра невдовзі визначатиме напрямок розвитку України.

Вчителі MINIBOSS BUSINESS SCHOOL не вчать лише заробляти гроші. Вони пояснюють, як реалізувати свій потенціал, самоствердитися правильним шляхом, мислити глобально та нестандартно. 

«Основна ціль бізнес-школи - виховати лідера, щасливого успішного підприємця нової генерації, топ-менеджера, тобто відшукати талант, наростити крила і дати поштовх дитині в життя», - каже генеральний директор філіалу Міжнародної освітньої мережі «MINIBOSS BUSINESS SCHOOL» у м. Чернівці, Богдан Лукань.

Пан Богдан впевнений, що можна на 100% гарантувати успіх дитині, якщо у віці 6-8 років розпочати навчання у школі «MiniBoss». На цьому етапі вона найкраще сприймає та засвоює інформацію, готова змінюватися, головне - задати правильний напрям розвитку.

Міжнародна освітня мережа «MINIBOSS BUSINESS SCHOOL» діє у світі вже понад сімнадцять років і має безліч успішних випускників: бізнесменів, політиків та топ-менеджерів.

Чернівецький філіал Міжнародної освітньої мережі MINIBOSS BUSINESS SCHOOL знаходиться адресою:
пр-т Незалежності, 119 (3 поверх).
Контактний телефон +38-099-258-20-02

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)