вівторок, 7 травня 2019 р.

Чому дисципліна краще мотивації?


Якщо вас надихають мотиваційні ролики, тренінги і книги, але це нічого не змінює у вашому житті або змінює дуже повільно і мало, то сьогодні ми пропонуємо вам мотиваційну статтю, в якій ми будемо мотивувати вас зістрибнути з мотиваційної голки.




Сьогодні інтернет і полиці книжкових магазинів переповнені мотиваційним продуктом, покликаним надихнути нас на нове життя і великі звершення. Чому ж ситуація, яка повинна, по ідеї, принести благо, стала для багатьох прокляттям, породивши масу незадоволених людей, постійно мріють про поїздку, які планують маршрут, але так і не зсунулись з місця?

Для багатьох людей поглинання чергової порції мотивації стало схоже на прийняття наркоманом дози, після якої проходить абстинентний синдром, а в житті все залишається як і раніше, крім почуття власної безпорадності і нікчемності, яке неухильно зростає. І щоб прорватися, щоб хоч якось зрушити з місця, ми вводимо чергову дозу мотивації, замикаючи порочне коло.


Мотивація - на гребені емоцій.

Завдання мотивації - розпалити в нас емоції, підняти хвилю почуттів, яка понесе нас до заповітної мети. Це серфінг на гребені хвилі, але ніяк не наполеглива робота веслами. Красиво, захоплююче, легко.

Тільки одиниці віддаляються від берегів посередності.

Але якщо на узбережжі океану хвилі можуть не припинятися, то в реальності нашого життя емоції - це одне з найбільш тендітних, швидкоплинних і непостійних явищ. Можна тижнями і місяцями сидіти на березі, але так і не дочекатися хвилі.

По суті, наше життя і являє собою пляж, усіяний серферів, єдине заняття яких і є подібне очікування. Тільки одиниці беруть весла і гребуть, повільно, але невблаганно віддаляючись від берегів посередності і порожнечі.

Популярність і влада ілюзій

Мотивація популярна, але не тому, що призводить до результатів. Мотивація популярна, як і будь-який інший легкий шлях. На жаль, людина так влаштована, що шукає легку, а не вірну дорогу. І якщо вона створює хоч якусь видимість правильного вибору, то, швидше за все, вона і буде обрана.

Мотивація лише створює ілюзію, що все вийде легко. Тому найменше утруднення може привести до відступу.

Але мотивація не робить шлях легким, вона всього лише роздає обіцянки і створює ілюзію того, що все вийде легко і на емоційному підйомі.

Людина, що знаходиться у владі цих ілюзій, абсолютно не готова - ні психічно, ні фізично - до труднощів і перешкод, які завжди зустрічалися, зустрічаються і будуть зустрічатися на будь-якому шляху. Тому найменше ускладнення може привести до відступу на берег для очікування наступної попутної хвилі.

Звичайно, всі ми любимо позитивні почуття: радість, емоційний підйом, захоплення - і в цьому немає нічого поганого. Погано те, що ми стаємо залежними від них, а не вони від нас.

Виправдання для ледарів

Звичайно, муляр чи водій не зможе послатися на відсутність натхнення, але представники творчих професій мають для своєї ліні, як їм здається, чудове алібі.

Перефразовуючи знаменитого Чака Клоуз, можемо сказати і підтвердити особистим досвідом: «Натхнення - для ледарів, інші просто працюють.»

Тому сьогодні ми пропонуємо вам відмовитися від служіння натхненню і прийняти істинну королеву успіху. Зустрічайте: її величність дисципліна!

Дисципліна: на веслах крізь хвилі

На відміну від мотивації, дисципліна не чекає відповідної погоди і потрібної хвилі. Її не хвилюють емоції і почуття, вона не потребує їх, а при певному досвіді сама їх створює і примушує служити своїм цілям.

Так, дисципліна дається не так легко. Вона не виникає після ролика, фільму чи семінару.

Будучи маленькою і слабкою, вона продирається крізь лінь, страх і «не хочу». Але якщо її плекати і тренувати, то, виростаючи і набираючи обертів, вона допоможе вам знести будь-які перешкоди на шляху до успіху і самореалізації. До того ж з кожним днем ​​вона буде вимагати від вас все менше зусиль і уваги.

У дисципліни тільки один недолік: це вірний, але важкий шлях. Тому вона не така непопулярна. Але обов'язково дивіться мотиваційний відео, читайте мотиваційні книги і статті. Але ще краще - шукайте внутрішню мотивацію. Думайте про свої цілі, мрійте про них, плануйте свої досягнення, малюйте картини.

Навчіться любити те, чим ви займаєтеся, просто закохаєтесь в свою справу і станьте кращим.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)