четвер, 17 грудня 2020 р.

Готуємося до Різдва в Royal British School




Під час заняття обговорили особливості святкування Різдва в Об'єднаному королівстві. Деякими цікавими фактами ділимося з вами:



Для британських різдвяних традицій дуже характерним є розсилання великої кількості різдвяних листівок усім близьким, знайомим та колегам. Першу різдвяну листівку в країні було відправлено у 1840 році, згодом ця ідея набула поширення. У наші дні щороку в країні перед Різдвом висилається понад мільярд листівок, тоді як населення країни становить 60 мільйонів.

Різдвяну ялинку в Англії популяризував принц Альберт, чоловік королеви Вікторії. Саме він доставив одне дерево перед Різдвом до королівського палацу 1840 року. Із 1947 року і донині Норвегія традиційно дарує Британії величезну ялинку, яку на Різдво встановлюють на головній площі Лондона – Трафальґарській. Це - жест вшанування англо-норвезького співробітництва у час Другої світової війни. Є цікава прикмета , пов’язана з ялинкою, рівно через 12 днів після Різдва всі іграшки, гірлянди, декорації слід заховати до настання наступних свят, в іншому ж випадку рік обіцяє суцільні невдачі.

Різдвяні подарунки для членів родини складають під ялинку. У день Різдва вся родина збирається біля ялинки у вітальні і разом починає розгортати подарунки. Історія Різдва в Об'єднаному королівстві розповідає нам про те, що традиція дарувати презенти з'явилася у Вікторіанську епоху (друга половина 19-го століття). До цього їх дарували лише на свято Богоявлення і на Новий рік.

Різдво в Англії - це обов'язково багатий стіл, адже яким він буде - таким буде і весь рік. В цей день тут подають особливий різдвяний хліб, спечений за унікальними рецептами. Його прикрашають зеленню і ритуальними візерунками. А коли виріб розрізають на частини, то не тільки всі присутні повинні скуштувати ласощі, але і жебраки, яким потім віддають добру частку хліба, і пташки, і домашні тварини. У такому виробі запікають гудзик, кільце, зерна бобових, а потім ворожать. Дісталося в шматочку кільце - до заміжжя, ґудзик - до убогості, боби - до успіху і щастя. На різдвяному столі обов’язково має бути також індичка з овочами та пудинг.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)