четвер, 1 грудня 2016 р.

Як виховати успішну дитину?

Найбільша цінність в житті батьків – це щасливі діти. Абсолютно усі батьки без виключення мріють, щоб їхні діти досягли ще більших висот у майбутньому, ніж вони самі.

Бiзнес-школа MiniBoss ділиться порадами, які допоможуть виховати успішну дитину.

1. Будьте для дітей прикладом.
Не забувайте, що діти вчаться, спостерігаючи за вами. Навряд чи дитина виросте успішною, якщо у сім¢ї переважає пасивне ставлення до життя. Тому намагайтесь бути прикладом для своєї дитини. Пам’ятайте – якщо батьки успішні, то і ваше чадо буде прагнути досягнути успіху.

2. Навчайте дітей бути відповідальними.
Навчити дитину відповідальності – перший крок до успішності. Дозвольте дитині виконувати домашні обов’язки або купіть чотириногого друга. Якщо малюк забув про щось – можна нагадати, але в жодному разі не виконувати роботу за дитину.



3. Крик і фізичне покарання пригнічують дитину.    
Не застосовуйте фізичну силу у вихованні – так ви не лише занизите самооцінку дитини, але й зруйнуєте почуття безпеки. Щоб ваша дитина не виросла замкнутою у собі – проявляйте більше турботи і підтримки. Багаточисленні заборони також не допоможуть досягнути бажаного результату.


4. Привчайте малюка до самостійності.
Чи знали ви, що зайва опіка батьків здатна гальмувати розвиток дитини? Щоб дитині не важко було виходити із зони комфорту – привчайте її самостійно одягатися, зав¢язувати шнурівки та прибирати за собою.

5. Підтримуйте мрії своєї дитини.
 Обговорюйте плани і наміри своєї дитини, ставлячись до цього серйозно. Намагайтеся спілкуватися з дитиною на рівних, заохочуйте її самостійність. Але не забувайте пропонувати свою допомогу, коли бачите, що вона дійсно потрібна.

6. Навчайте цінувати час.
Привчайте дитину постійно чимось займатись і використовувати вільний час з користю. Плануйте з дитиною майбутній день і тиждень. Аналізуйте минулий день. Наприклад, перед сном. Якщо дитина не   знає чим зайнятися, обов'язково придумайте їй цікаве дозвілля чи заняття.
 




Намагайтеся якомога більше часу проводити зі своєю дитиною, даруючи їй любов, ласку та увагу. Вигадуйте ігри, спільні хобі та сімейні традиції, насолоджуйтеся кожним моментом, коли ви разом. Бо час швидкоплинний і ця мить вже ніколи не повернеться!


  

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)