пʼятницю, 2 серпня 2019 р.

Інтерв'ю з батьками: Павло і Сніжана Пукличі про сімейний відпочинок у літньому таборі MINIBOSS




Міжнародний Табір MINIBOSS & BIGBOSS- це більше, ніж просто табір. Це унікальна тренінгова платформа і розважальний кампус, де діти і батьки проживають абсолютно нову атмосферу, в якій кожен — це командний гравець.

Наші діти навчаються і здобувають не тільки знання, а й навички, які відразу ж втілюють їх в життя. Наша особливість — це прогресивний розвиток підлітків завдяки створенню спеціальних умов, правил і гри, де ми показуємо, чому вчитися, бути розумним, добрим, любити сім'ю й оточення, бути здоровим і вести активний здоровий спосіб життя — це модно і круто. Кожен з нас в команді, кожен батько та мама — це приклад проактивного лідера для наших дітей. Саме таким прикладом є Сніжана та Павло Пукличі – батьки студентів філіалу Бізнес-школи MiniBossв Чернівцях Серафима та Дениса (далі Сніжана; Павло).

- Раді вітати вас! Як справи?

- Павло: Дякуємо, чудово. Круто відпочили і готові до праці, до змін, до розвитку.

- Ви були вперше у Міжнародному Таборі "MINIBOSS&BIGBOSS"?

- Сніжана: Так.

- Чи зійшлись ваші очікування з реальністю?

- Сніжана: В реальності ми отримали набагато більше, аніж могли очікувати. Наживо було цікавіше та яскравіше. Їхали з думками: звичайний дитячий табір. Але виявилось, що ми помилились. По приїзду ми зрозуміли, що нас чекає наша велика родина.

Павло: Ми у своєму дитинстві ніколи не були у таборах, тому це був наш дебют. Відчули себе максимально по-дитячому. Відірвались на тімбілдінгу на всі 100%. Мабуть, тільки заради цього відчуття вже варто їхати у табір.

Сніжана: Ми круто перезавантажились. Це був чудовий відпочинок від улюбленої роботи. Знайшли людей з якими ми дуже схожі і з такими інтересами, як у нас. Так багато було батьків, які хочуть розвиватися, йти з дітками нога в ногу, слухати і чути дітей. Ми називаємо таких людей «на одній хвилі» з нами.

- На що звертали увагу при виборі табору для Серафима і Дениса?


- Павло: Орієнтувались на всебічний розвиток дітей, зацікавленість синів та зайнятість їх у повній мірі. Величезним плюсом є те, що діти були з різних країн світу. Різні мови, традиції, звичаї, культура… Для синів – це чудова можливість попрактикуватись з носіями мови.

Сніжана: У нас високий рівень довіри до бізнес-школи MiniBoss. Тим більше коли почули, що Богдан Іванович і Олег Ярославович також їдуть у табір, ми були вдвічі щасливіші. Бо розуміли, що будемо не самотніми. Але самотність у таборі нам явно не загрожувала.

- Нам відомо, що ви були членами ради журі Чемпіонату Світу з підприємництва серед дітей та підлітків. Які враження?

- Сніжана: Для мене це вперше у житті. Відношення було дуже трепетне. Я довго налаштовувалась і готувалась, думала як правильно відповідати, які питання ставити... Перед Чемпіонатом Світу з нами проводили бесіду, розповіли про критерії оцінювання. Ми відчували весь спектр емоцій на собі і переживали їх разом з дітками. Приємно усвідомлювати свою причетність до такого масштабного дійства

Павло: Для себе вкотре зрозумів, що слова підтримки батьків для дітей – це дуже важливо. В тих дітей, у яких були поруч батьки, бабуся/дідусь, вчителі-тренери, директори показали себе і свої проекти набагато краще і впевненіше.



- Які основні критерії оцінювання ви використовували?

- Сніжана: Життя навчило мене бути чесною. Я розуміла, що ось зараз будуть виступати мої сини, дітки з Чернівців, рідне місто… Але, в першу чергу, я звертала увагу на впевненість у собі, відкритість, підготовку до Чемпіонату, вміння презентувати та продавати, на відповіді. Я оцінювала одночасно серцем і розумом, бо для мене це було важливо.

- Які емоції у Серафима та Дениса?

- Діти стали інші. Вони зараз розуміють, з чим вони мають приїхати на наступний рік. Вони стали впевнені в собі, не вдвічі, а в разів сім-вісім.



- Знайомство з ким вам найбільше запам'яталось?

- Сніжана: Для мене – Ольга Азарова. Вона мене зарядила позитивними емоціями і вразила своєю життєвою позицією. Ольга – ідеальний образ жінки. На неї хочеться бути схожою: у спілкуванні, зовнішній вигляд, у поведінці з дітьми, відношенням до роботи, взагалі до навколишнього світу. Це дуже мені імпонує і притягує. Тому це був такий правильний поштовх, що я рухаюсь у вірному напрямку.

Павло: Ми подружились з багатьма сім’ями. Дуже шкода, що при такій кількості дітей, які навчаються, поїхало так мало батьків. Хоча і ми навчаємо дітей вже третій рік, поїхати вдалось тільки у цьому році... Але, відверто кажучи, не кожен батько схоче поїхати у дитячий табір. Вважають, що це марна трата часу. Але ті, хто не їдуть - помиляються! Тепер розумію, що всі батьки, які були у таборі, близькі по духу.

Сніжана: Ми настільки здружились, що визначили дати приїзду у гості. У Греції було 120 людей, а у Болгарії – 250 людей. Уявляєте, яка ми велика родина?

- Розкажіть детальніше про вечірні коуч-програми для батьків?


- Сніжана: ЦЕ № 1. Це 12 балів з 10!

Павло: Це саме круте у таборі для батьків. Вдень ти релаксуєш, а ввечері хотілось мозкового штурму. Підіймали такі питання над якими варто задуматись кожному батьку та мамі. Сідаєш і перезавантажуєшся. Ці вечірні коуч-програми не просто підіймали питання, а допомагали вирішувати їх.

Сніжана: Дорослим завжди не вистачає часу на дрібниці. А дрібниці виявляються важливим елементом у формуванні відносин з дітьми.

- Що вплинуло на рішення відвідати табір у Болгарії?


- Сніжана: Спонтанність. Прийняли рішення за 3 хвилини. Насправді, діти вже на третій день у Греції сказали нам, що хочуть у табір у Болгарію.

Павло: Діти самі домовились про все, а нам залишалось проплатити і їхати разом з ними.



- Можливо, будуть декілька корисних порад/ підказок/ настанов для наших батьків?


- Сніжана: Коли у мене буде змога виступу перед батьками – мені потрібно лише 3 хвилини. Хочеться донести до кожного важливість такого формату зв’язку з дитиною як літній бізнес табір "MINIBOSS&BIGBOSS». Можна поїхати на будь-яке море у будь-яку країну світу. Можна цілий день ніжитись на сонечку, нічого не робити і нудитись. А можна обрати табір MiniBoss. Поїздка надихнула мене на нові цілі у житті. Це те, що варто зробити раз у рік, тому що упродовж року ми можемо досягати різних цілей, змінювати все по сім разів на тиждень, скасовувати через день, ставити нові цілі. Але саме відпочинок з дітьми у ТАКОМУ таборі один раз у рік (у нашому випадку два) - це абсолютне возз'єднання з дитиною!

Павло: Погоджуюсь зі Сніжаною. А ви знали, наскільки важливо обіймати вашу дитину без слів?! Скільки всього можна дізнатись і вивчити нового про свою дитину за 20 днів?! Потрібно однозначно їхати! Ми рекомендуємо!

- Дякуємо за ваш приклад свідомих, активних батьків, які готові розвиватись задля ефективного виховання дітей.

Чекаємо вас на відкритті нового навчального сезону філіалу MINIBOSS BUSINESS SCHOOL в м. Чернівці.

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)