вівторок, 2 липня 2019 р.

Капітан команди «Play&Learn» Віка Прокопоє про те, як змінилось її життя під час навчання у MiniBoss




Напередодні Чемпіонату Світу нам вдалось поспілкуватися з Вікторією, студенткою MiniBoss Business School, капітаном команди «Play&Learn» і дуже гарною дівчиною.

- Розкажи про себе.
- Мене звати Віка Прокопоє . Мені 16 років. Я навчаюсь у MiniBoss Business School перший рік.

- Чи є у тебе хобі?

- Я готуюсь до іспитів, оскільки у мене випускний клас. В мене є собака Каспер, який забирає у мене дуже багато часу. Також я займаюсь спортом.

- Чи змінилось щось у житті за період навчання?
- Дуже багато чого змінилось. Я почала по-іншому усвідомлювати себе та інших, самостійно приймати рішення та поводити себе впевненіше з незнайомими людьми. У мене відбулось багато «вперше» у бізнес-школі: інтерв’ю з журналістами, похід на радіо, мій перший бізнес-проект, довготривала робота у команді, форум стартапів, Чемпіонат світу та перша перемога.

- Які враження від навчання у системі?


- Мені дуже подобається навчатись у MiniBoss. Це місце, де тебе навчають, підтримують, мотивують, а тобі хочеться ще більше і частіше приходити на заняття.. Взагалі не має бажання пропускати навчання. Я не шукаю причини, щоб не йти, незважаючи ні на погоду, ні на настрій, ні на завантаженість завдань вдома, ні на те, що це субота і 10 ранку. MiniBoss заряджає позитивними емоціями і цінними знаннями.

- Як виникла ідея створення Вашої команди? Що надихнуло чи вплинуло?




- Ми відвідали майстер-клас Тіни Коновалової. Після цього ми зрозуміли, що ми хочемо, щоб молоде покоління наших однолітків познайомилось зі світом бізнесу і з економікою. Саме тому, ми вирішили зробити настільну гру. Спочатку була ідея створення гри на базі гри монополії. Це була майже копія. Майстер-клас був потужним поштовхом до виникнення НОВОЇ ідеї. Ми почали все з початку. Тіна Коновалова допомогла і допомагає досі нам з нашою грою «Future Coin».

- Декілька слів про Вашу команду «Play&Learn». Як ви обирали капітана команди?

- Наша команда складається з 4 людей. Я – капітан., PR-менеджер- Ковбасюк Максим, фінансовий директор — Бота Максим, дизайнер — Ружевич Анастасія. Оскільки ідея створення гри була моєю і я всіх запрошувала в команду, було прийнято одноголосне рішення в мою сторону. Зараз ми намагаємось не розділяти ролі, а робимо всі задачі разом.

- Чи натрапляли на труднощі при підготовці до Чемпіонату України?
- Звичайно. Наприклад, Настя та Максим вперше виступали перед такою великою кількістю глядачів. В них був страх. Ми з Максимом, як команда, підтримували наших друзі і в них вийшло побороти свій страх. Саме тому ми чудово виступили на Чемпіонаті України. Також була проблема з презентацією. Ніхто з нашої команди не вмів і не знав, як зробити її класною. Але насправді, якщо у твоїй команді сильні, цілеспрямовані, дружні хлопці й дівчата, ти розумієш, що вам все під силу. Доказ цьому є наш кубок.



- Розкажіть як відбувався Чемпіонат України. Які враження?
- Приємно що серед всіх команд, які були присутні, члени журі відзначили саме нас. Наша команда «Play&Learn» зайняла третє місце в категорії комерційних проектів. Емоції зашкалювали. Ми отримали чіткі плани на майбутнє від Андрія Азарова. За що йому щиро вдячні. На Чемпіонаті ми отримали замовлення у кількості 10 штук на нашу гру «Future Coin». Тепер до Нового Року нам потрібно виготовити і випустити у світ 10 екземплярів. Це дуже хороша перспектива для нашої команди.

- Що являє собою гра «Future Coin» ?



- Наша цільова аудиторія діти віком від 13 років. Це економічна, освітня, настільна гра у футурологічному жанрі для підвищення фінансової грамотності. Тому її можуть грати і дорослі люди. У гри є дві цілі. Перша – купити безсмертя. Друга – набрати 100 балів. Гравець на початку гри обирає на що він буде орієнтуватись: на гроші чи на бали. Максимум 5 людей може одночасно грати гру. Ми вже думаємо, що будемо створювати далі, оскільки всі залишаємося на другий рік навчання у MiniBoss.

- Тобто, ви вже повністю реалізований проект і будь-хто з охочих може її зарезервувати?

- Так. Ви можете це зробити через сторінку в інстаграм: futurecoin_- або на сторінку у фейсбук: Игра Фьючер Коин. Незабаром ми з’явимось на полицях магазину настільних ігор «IQ» в одному з торгових центрів нашого міста.

- Як ви готуєтесь до Чемпіонату Світу? Які очікування?

- На жаль, вся команда не в змозі поїхати на чемпіонат. Ми делегуємо Анастасію. Зараз ми всі разом готуємось: пишемо текст, допрацьовуємо презентацію, формуємо аплікації. Також ми друкуємо нову футболку для Насті і робимо візитки. Налаштовуємось на перемогу! Робіть передзамовлення нашої гри вже сьогодні.

- Дякуємо, що розповіли про себе та свою команду «Play&Learn». Ми бажаємо успіху і перемоги!

Автор: Марія Мельничук

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)