середу, 26 вересня 2018 р.

5 корисних порад для батьків




1. Заборона, значить, заборона.

Типова ситуація: дитина просить цукерку, мама відповідає «Ні», але, як тільки чує крик і плач, тверде «Ні» перетворюється в «Добре, тільки не реви». Це поширена груба помилка багатьох батьків.

У подібній ситуації дитина розуміє, що слово мами чи тата не «закон», бажаного легко досягти. Це підриває авторитет батьків в очах дитини і провокує подальші капризи.

2. Єдина думка дорослих в сім'ї.

Тато забороняє, але мама дозволяє. Діти швидко адаптують свою поведінку по відношенню до дорослих і цим користуються. Між батьками має бути повна згода в моделях і правилах виховання.

3. Табу на з'ясування відносин при дітях.

Розбіжності бувають у всіх, але важливо навчитися не сперечатися в присутності дітей. Тим паче, якщо це стосується їх виховання.

4. Гармонія в сім'ї.

Дитина, як лакмусовий папірець, відображає внутрішню ситуацію в сім'ї. Чвари між батьками та напружена атмосфера відображаються на психічному стані дітей.

5. Відмова від порівняння з іншими, особливо в період дорослішання.

«Ось, подивися, який Петрик молодець», - помилка, яка тягне недовіру, провокує комплекси і почуття неповноцінності. Приймайте і любіть дітей такими, якими вони є.

Ставте, якщо ця інформація була корисною для Вас та робіть репост, якщо хочете цими знаннями поділитись із близькими людьми

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)