середу, 18 квітня 2018 р.

Публічні виступи: мистецтво підготовки та впливу на аудиторію




Професійна точка зору Максима Кияка.

Напередодні форуму стартапів до студентів Бізнес-школи «MiniBoss» завітав кандидат філософських наук, публічний дипломат, співзасновник мережі Global Ukrainians, заступник директора Інституту Центральної Європи, експерт NATO StartCom COE Максим Кияк.

Сам виступ – це лише верхівка айсберга, а щоб дійсно справити враження на публіку та донести основні меседжі свого виступу, до нього потрібно правильно, поетапно, серйозно та завчасно підготуватися! Як? Це вже знають студенти Бізнес-школи «MiniBoss». Разом із Максимом Кияком діти тренувалися глибоко дихати, імпровізували з голосом, тембром та дикцією, відпрацьовували артикуляційні вправи. А ще зрозуміли, як правильно робити паузи, чому потрібно ідеально знати початок та фінальну частину свого виступу, коли імпровізація доречна, а коли ні.






Мінібоси дізналися «1001» рецепт вдалої презентації. Однак, як говорить істина: «Теорія без практики – ніщо». Тому вони поділилися на команди та здійснили презентацію своїх бізнес-проектів, отримавши чимало цінних підказок від експерта.

Діти – це найщиріша і найвимогливіша аудиторія, перед якою я виступав, зізнався публічний дипломат. Але коли вони усвідомлюють важливу інформацію, сприймають її і починають робити успіхи, то це велика винагорода!

«Такі зустрічі приємні та корисні, а ще надихають розвиватися і рухатися вперед. Нам вже хочеться на сцену!», - з захопленням кажуть діти!

28 квітня вже зовсім близько, всі ми з нетерпінням очікуємо на форум стартапів у Чернівцях!!! Ось і побачимо, які саме поради Максима Кияка стануть у нагоді нашим МініБосам!

Автор: Євгенія Блажевська

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)