середу, 1 листопада 2017 р.

Переговори. До них треба бути готовими!


А чи знаєте ви, що все наше спілкування – це завжди переговори. І не важливо, чи ми домовляємось з рідними про якісь побутові справи, чи ведемо перемовини з партнерами по роботі. У будь-якому випадку потрібно вміти донести свою думку, сказати так, щоб тебе було почуто, а не проігноровано. Це вміння визначає успішність не лише в кар’єрі чи професії, але й в усіх сферах життя.

Щоб переговори пройшли успішно, до них потрібно підготуватися. Це не новина, однак постає питання: а як зробити це правильно? Дайте відповідь собі на 5 запитань – і ви готові!!!

Передусім, важливо зрозуміти свої сильні та слабкі сторони під час переговорів, це допоможе уникнути емоційного напруження і розгубленості у випадку, якщо опонент вкаже на ваш недолік.

Друге – треба завжди чітко знати, до чого ви хочете прийти в кінцевому результаті, що ви ставите за мету отримати від цих перемовин.

Третє – Продумайте тактику ведення переговорів та визначте сфери для маневрів, щоб підкреслити всі свої переваги.

Четверте – Зрозумійте, що вас влаштує. Не завжди вдається досягнути максимального результату. Тому треба усвідомлювати багатогранність своїх інтересів і шукати реалізації максимальної вигоди.


І останнє –дайте собі відповідь, а що ви робитимете , якщо не вдасться домовитися. Завжди потрібно мати альтернативний варіант.

І як підсумок, переговори – це той самий спорт. Хочете досягнути успіху? Тренуйтеся!!!

Автор: Євгенія Блажевська

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)