четвер, 19 жовтня 2017 р.

Гра у політику: студенти MiniBoss у Чернівецькій міській раді

У п'ятницю, 13 жовтня наші студенти відвідали майстер-клас від депутата міськради Володимира Бешлея, який проводився у міській раді.


Ми усі, звісно ж, очікували, що буде цікаво, та реальність перевершила очікування. Ще до початку майстер-класу у студентів уже було безліч запитань!

Розпочали знайомство ми у залі громадських звернень. В першу чергу, вияснили, хто такий депутат, як його обирають та які основні обов’язки на цій посаді. Перше завдання, яке отримали студенти від Володимира Бешлея – дізнатися, хто є депутатом від округу, у якому вони проживають.

Тож, депутат – людина, яка працює на громадських засадах і представляє інтереси округу, представником якого його обрали.


Продовжився майстер-клас у залі засідань виконавчого комітету. Студенти сіли за круглий стіл переговорів і Володимир Бешлей вислухав та дав відповіді на поставлені запитання. (Звісно ж, у яких був компетентний).

Розпочали із привілеїв, які отримують депутати. Найцікавішим із них є безкоштовний проїзд у тролейбусах. «Та як показала практика, зайшовши у громадський транспорт і пред'явивши посвідчення – безкоштовний проїзд не завжди отримаєш, кондуктори бувають також різні», - Володимир Бешлей.

Володимир Бешлей поділився власним шляхом становлення як депутата: «Все розпочалося із учнівської ради у школі, наступним кроком було обрання мене головою учнівської ради у м. Чернівці, а у 18 років я уже балотувався на посаду міського депутата і, у результаті, я став наймолодшим депутатом Чернівецької міської ради. Тож, якщо хтось має бажання стати депутатом – учнівська рада є чудовим початком».


І на завершення майстер-класу ми усі перейшли у сесійну залу, де кожен із студентів відчув себе у ролі депутата. Кожен присутній зайняв своє місце і ми розпочали реєстрацію.

«13.10.2017 р. о 16.40 було зареєстровано 25 депутатів. Кворум досягнуто. Засідання оголошується відкритим», - оголосив Володимир Бешлей.

У ролі мера Чернівців був п'ятирічний студент – Борис Колодницький. Було представлено кілька запитань на розгляд. Першою доповідала Яна Путіліна. Питання, яке було виставлене на голосування, стосувалося зниження вартості одягу в усіх магазинах на 50%.  Пропозиція відхилена у зв'язку з недостатньою кількістю голосів.

Остання пропозиція на розгляд була наступною: «Змінити графік робочих днів таким чином: 1 тиждень робочий – 1 тиждень вихідний», - Білошицький Олександр. Результат після голосування: 21 – за, 2 – проти, 1 – утримався, 1 – не голосував. Рішення також не прийняли. Виявилось, не так легко просувати власні ініціативи, як діти думали спочатку.


Спільні позитивні фото, безліч селфі, море посмішок та чудові подарунки від Володимира Бешлея із зображенням Чернівців. Це надовго запам’ятається нашим студентам!

Дякуємо за чудові емоції та отримані знання!

Автор: Ратушняк Юліана

MINIBOSS BUSINESS SCHOOL у м. Чернівці

LEONARDO ART SCHOOL (CHERNIVTSI)